divendres, 4 de setembre del 2009

El Club Muntanya Valldigna fa cim al Canigó

El passat 16 al 25, ha tingut lloc a Prada del Conflent (Catalunya Nord) la 41 edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE).

Entre les diverses activitats que s'hi poden realitzar es troba el taller de muntanyisme, a càrrec d'Antoni Glory, Jordi Taurinyà i Pau Vinyes, en el qual han participat els membres del Grup Muntanya Valldigna durant les 8 jornades que durava.

Les excursions realitzades han estat ben diverses i s'han visitat llocs tan emblemàtics com les Gorges del Cadí, Sant Esteve de Pomers, les Gorges de Carançà, la maternitat l'Elna, Fontpedrosa amb els Banys de Sant Tomàs, Fillols-Coll del Juell, etc. Però, sobretot, ha destacat la tradicional i simbòlica pujada al Canigó.

Els dies 21 i 22 d'agost una cinquantena de persones entre les quals hi havia components del GMV començaren la pujada al Canigó a través del Coll de Milleres. Aquest massís del Pirineu amb un pic a 2784 metres domina tota la plana del Rosselló i compta amb diferents graus de vegetació i alberga una fauna salvatge particular.

Després de fer nit al refugi de Cortalets, els excursionistes han continuat l'ascensió cap al pic del Canigó cap a les 4:30h de la matinada del dissabte i han contemplat l'eixida del sol des del cim mentre es recitaven cançons i poemes populars d'arreu de les terres de parla catalana.

.- Club Muntanya Valldigna