dimarts, 2 de juny del 2009

Travessia i Pernocta, participació del C.Exc. Tavernes de la Valldigna

Els dies 30 i 31 de maig, va tindre lloc la activitat anomenada Travessia i Pernocta, de la Federació d´Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, organitzada per el Grup Muntanya del Politecnic.

Membres de la Secció de Marxes i campaments del Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna, participarem en ésta activitat. l´Activitat va començar el dissabte, 30 al poble de Villahermosa del Rio a la provincia de Castelló. Despres i per una senda que ens porta seguint el curs d´un barranc que quasi sempre porta aigua, i pasant per varies massies tradicionals de les muntanyes de Castelló, aplegarem a Sant Joan de Penyagolosa, una ermita amb un parador, bar i restaurant adosats, de una gran elegancia i sabor muntanyenc que aquest fi de setmana feien la romeria al sant, d´alli sense parar pujarem al cim del Penyagolosa (penya Colosal), de 1.813m. el pic més alt de la Comunitat Valenciana, des de on es domina una inmensa panoramica sobre la ciutat i les comarques de Castellò fins a la mar i les veines terres d´Aragó . Quant baixarem ja fense nit, soparem al parador i ferem nit.

El diumenge 31, ja el camí va ser de baixada des de San Joan del Penyagolosa al poble de Villahermosa del Rio, seguint la mateixa senda de pujada.

La Ruta va ser molt bona, pero dura, 7 hores de pujada el dissabte i 3 hores de baixada el diumenge.

.- Ximo Palomares Villanova (Secretari del C.E.T.V.)