dimarts, 26 de maig del 2009

PR-CV 366: Serres de la Corsa i de Requena

El Grup Muntanya Valldigna en col·laboració i el finançament de l'Ajuntament de Barxeta, han editat un fullet sobre les rutes de senderisme del seu terme municipal, les rutes discorren per les serres de la Corsa i de Requena, la senda es denomina PR-CV 366.

Els recorreguts del sender tenen la seua eixida i arribada des de la mateixa població de Barxeta, discorre pel camí històric dels Censals, passant per zones d’un elevat interès mediambiental i paisatgístic com son: el pou de Ramonet l'Esquilador, font de la Pedrusca, Alt de la Corsa i de la Malladeta i pels barrancs de la Parra i el barranc del Portitxol. La senda PR-CV 366 amb les seues variants i derivacions compta amb l’homologació de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana.

En el fullet vénen detallats tots els itineraris de la localitat, així com també s'han reflectit les connexions amb les poblacions de la contornada, Quatretonda, Pinet, Benigànim, Genovès i Simat de la Valldigna, esta ultima connectarà amb totes les principals sendes existents de la Valldigna.

Des de l'Ajuntament de Barxeta i el Grup Muntanya Valldigna, intentem aconseguir amb este i futurs projectes arribar a enllaçar una gran xarxa de senders, així com engrandir l’oferta de rutes senderistes existents, entre les comarques de la Valldigna, la Costera i la Vall d’Albaida.

.- Francisco Sales Climent