dilluns, 23 de novembre de 2009

Neteja de l'antic camí dels Foies

El Grup Muntanya Valldigna, col·labora con Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, neteja i adequa l'antic camí dels Foies.

L'ajuntament de Simat de la Valldigna, mitjançant la Regidoria de Medi Ambient i el Grup Muntanya Valldigna, amb subvenció de la Conselleria de Cultura i Esports, han realitzat treballs de manteniment de l'antic camí dels Foies, les actuacions s'han realitzat en el tram del Barranc de l’Escudella, esta zona es la part muntanyosa del camí, una antiga senda que puja zigzaguejant per tot el barranc.

La senda del Barranc de l’Escudella és una ruta històrica, ja que esta construïda amb l'antiga tècnica de pedra en sec, és l'antic camí de ferradura que utilitzaven els veïns de Simat i Benifairó de la Valldigna, per a arribar fins als bancals de les Foies. En esta zona apareixen en molts llocs antics bancals de seca, en ells es produïen diverses classes d'hortalisses i cereals així com olives garrofera figuera, ametlers …., que abaixaven a la vall amb animals de càrrega proveïts de sàrries per al seu transport.

El Regidor Joan Serra ha destacat la importància de promoure i conservar el patrimoni cultural de la pedra en sec de la Valldigna, alhora que aprofitarem per a difondre estes rutes històriques, per gaudir totes les persones que utilitzen els senders de Simat de la Valldigna.

.- Grup Muntanya Valldigna